Hogyan néz ki egy ötszemélyes kanapé?

Megosztás

Sokan keresnek rá az “ötszemélyes kanapé” kifejezésre, azonban ebben az esetben a sarokgarnitúrák fognak szerepelni a találati listán, hiszen ez az ötszemélyes kanapénak a másik neve. De miért is praktikus annyira ez a termék, és miért keresik olyan sokan? Ennek jártunk utána cikkünkben.

A sarokkanapék praktikussága

Ha valaki olyan bútort keres a nappalijába, amelyen öt személy is kényelmesen elfér, akkor a VIP Kanapé sarokkanapé kínálatát érdemes először is megtekintenie. Ezen az oldalon ugyanis hatalmas a választék, minőségi ülőbútorokat találunk igazán kedvező áron. Vannak szövetborítású és bőrkanapék is, többféle szín és méret közül lehet választani.

A sarokkanapé egyik jellegzetessége, hogy a nappali zugában kap helyet, elé általában dohányzóasztal kerül. Egy ilyen kialakítás kedvez a beszélgetéseknek és a pihenésnek, relaxálásnak is. A tévénézéshez ugyanúgy ajánlott, bár ha nagyobb hely áll rendelkezésre, akkor célszerű a 3+2+1 ülőgarnitúrákat is megnézni az oldalon.

Mi alapján döntsük el, hogy mekkora a sarokkanapét kell vásárolnunk?

Mindenekelőtt a szokásainkat gondoljuk át:

  • Milyen gyakran használjuk tévénézéshez majd a bútort?
    – Milyen gyakran beszélgetéshez, társasjátékozáshoz?

Az sem mindegy, hányan fognak ülni rajta! Ha kimondottan ötszemélyes kanapét keresünk, akkor egy nagyobb sarokkanapé kiváló választás lehet.

Mindenképpen vegyük figyelembe a bútor méreteit, ezt megtekinthetjük minden termékleírásban, de sokszor van lehetőség egyedi méretek kialakítására is. Minél szélesebb bútort választunk, annál kényelmesebb pihenést tudunk biztosítani magunknak.

Fontos lehet még a kanapé magassága is, valamint az ülésmagasság és az ülésmélység: ezt is vegyük figyelembe a választás előtt.

Akkor járunk a legjobban, ha személyesen látogatunk el az áruházba, ahol ki is tudjuk próbálni az egyes termékeket, valamint a munkatársakkal is tudunk egyeztetni a kárpitozásról. Ebből a szempontból is kiváló választás a VIP Kanapé bútoráruház, hiszen itt bejelentkezés alapján fogadják az érdeklődőket, egy adott időpontban csak a jelenlévőkkel foglalkoznak.

Mit fontos még figyelembe venni?

Egyes ülőgarnitúrák, sarokkanapék ágyazhatók is: ha ez fontos szempont számunkra, mindenképp ilyet válasszunk. Az ötszemélyes kanapék ággyá alakítása úgy történik, hogy a hosszabb részt megduplázzuk, így jellemzően egy 180 cm hosszú felületet kapunk, a szélesség pedig általában 140 cm lesz. Bár léteznek ennél szélesebb ágyak, egy-egy éjszakára ez is ideális lehet akár két személynek is.

A motoros relax funkcióval ellátott sarokkanapék, ülőgarnitúrák szintén nagyon népszerűek manapság, ilyenben is gondolkodhatunk. Dizájn tekintetében is hatalmas a választék: a nappali stílusának megfelelő bútort könnyedén megtalálhatjuk.

Semmiképp se vásároljuk kisebb kanapét, ha öten is vannak a családban, mindenkinek jusson elegendő hely. Egyes esetekben puffal vagy fotellal is kiegészülhet a szett. Ha még ezek után is tanácstalan vagy, kérj segítséget a fent említett webáruház munkatársaitól!

Kapcsolódó cikkek